Vinjete “DA”,evropski prvaki “NE”

21.06.2008

Res mi je “žal” za naše ljube sosede iz “njihove lepe”,ki lahko zdaj dvakrat jočejo.Prvič zaradi “naših” vinjet,drugič pa zaradi “turških” ostrostrelcev , ki so pri streljanju enajstmetrovk narešetali “njihovo” mrežo in kaj naj rečem drugega ,kot :”Če bi igrali nogomet tako , kot vidite vsako stvar , ki vam ni prav pri slovencih , bi bili celo svetovni prvaki,zdaj pa…?Biče još prilika.”

Glede vinjet pa ,kaj se pritožujete,ko pa vemo , da stane pot od Zagreba pa do Zadra po vaši avtocesti ( z enocevnimi predori,s čakanjem po več ur pred temi tuneli v eno smer 39 eurov ( to je 78 eurov  v obe smeri). Vi pa jočete in stokate,kako smo neramni,ker želimo 35 eurov za polletno vinjeto.Mimogrede to je polletna vožnja po slovenskih cestah za enkratno pot do Zadra,pa mi ne kličemo na pomoč EU,pa ne objavljamo cestnih načrtov kako se izogniti vaši “avtocesti” do morja.

Smo pač slovenci,ki vas motimo,pa čeprav prinesemo k vam denar in hkrati potrpežljivo prenašamo “vaše” žalitve, vi pa v jok in …

Ampak “klofuto” so vam pritisnili Turki na Euro 2008 , ki boli in bo bolela še nekaj časa.Toda “prvo klofuto” pa so vam pritisnili še eni ” zeleni” v EU in to so Irci , potem pa še Francija.Kam boste sedaj odšli zatožit Turke,Irce in Francoze?Boste narisali načrt poti mimo njih?Še dobro , da vas niso premagali Nemci,le kaj bi bilo iz tega?

Torej , da povzamem;Vinjete so in bodo,Turki “gredo naprej” in kdo ve morda celo postanejo evropski prvaki,ja le kdo ve?Ampak saj bo še kakšno pvenstvo in morda bo Slovenija uvedla vsaj “mesečno vinjeto” ( pa mislim , da vam tudi ne bo po godu),morda boste pa Joškotu prekategorizirali cesto v “avtoput” p bo plačeval cestnino!?

 • Share/Bookmark

V kategoriji Aktualno

 

3 komentarjev Dodaj komentar

 • 1. Hotimir  |  21.06.2008 ob 12:24

  Hotimir

  Se strinjam z vsem napisanim. Tile dudeki so prehvaljeni da človeku slabo rata. Najlepši, najjači, najbolji, najpametniji…..Od kod jim te naci ideje. Po drugi strani pa so se v bistvu razvili iz slovencev in srbov, kot kaže zgodovina. Samo manjši del okrog Zagreba je nastal iz plemena croatov. Kar me žalosti…čeprav oni govore, da smo mi alpski hrvatje :) he he
  Pri tem fuzbalu pa so do konca pretiravali….že tako imajo lepe navijaške…ubi ubi janeza….koji *urci su turci, šta če nama švabe :) Zdaj pa imajo “objokano njihovo” Pri opravičevanju svoje nesposobnosti pa so podobni crnogorcem :) Mi smo najbolji, celu utakmicu smo bili bolji, bolje igramo……zmagali pa so turki, kar je dejstvo in kar pomeni da so boljši-logika. Crnogorski: mi smo bježali ko sokolovi a oni nas gone ko kukavice. Ali pa reporterska : na tekmi hrvaška turčija, j nista poceni dobrinie bila hrvaška odlična druga, turki pa predzadnji :)
  Kar pa se vinjet tiče pa ni kaj. če se hočjo vozit po evropi, po normalnem svetu, morajo pač plačati. nije ovde balkan. mi dol pri njih plačamo vse in še več, naj tudi oni, znanje in kultura

 • 2. daddy  |  21.06.2008 ob 14:33

  daddy

  Imam občutek da bosta, zahvaljujoč sodniku, odslej tudi Barilla in Nutella ostajali na hrvaških policah v trgovinah. Kar se pa tiče vinjet pa se strinjam z zgoraj navedeno primerjavo z njihovimi avtocestami in ne gre pozabiti niti na vinjete, ki so jih kockasti uvedli za vsa plovila, ki plujejo po njihovih teritorialnih vodah. In potem krivijo Slovence, da omejujemo tranzit turistov proti Hrvaški ;)

  Ja, Bravo Turki! ( nikoli si nisem mislil, da bom izrekel kaj takega :D )

 • 3. Freycha  |  26.06.2008 ob 06:54

  nimam kaj za dodat….. se popolnoma strinjam z napisanim.

  Moram pa priznati, da ni bilo lepšega občutka, kot biti na hrvaškem pred TV ekranom in gledati zadnje minute fuzbala in potem gledati dolge, celo objokane obraze Hrvatov……. pogled vreden milion evrov ;) )

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe to the comments via RSS Feed