Le kaj bi lahko ugasnilo mojo jezo?

28.10.2007

Besen sem ali bolje v meni se nabirajo negativna nagnjenja oziroma občutki,ki se tičejo sodobne tehnologije.Greni mi življenje je milo povedano.Kako prav ima moj prijatelj , ki govori da je elektronika( beri računalniki) v avtu samo še ena v nizu kapitalističnih pogruntavščin po lahkem zaslušku in paranju živcev šoferjem.

Naš avto se punta in to na neki malenkosti , ki na tem tipu ni prav posrečeno rešena.Prejšni avto je imel poseben postopek za razrešitev teh težav,a zdajšni.Kdo bi kompliciral,če ne Nemci?!Dva ključa pa nobenega efekta.No sicer avto vžge in se za sedaj še da z njim vozit, toda lahko se spunta do konca v najbolj neugodnem trenutku.

Zato gre jutri k mehaniku in če ne bo rešitve tu jo bomo pa poiskali čez mejo,niti ne tako daleč proč,ampak najpomembneje je , da je avto spet izspraven in pripravljen na izzive,na napore( pod mojo težko nogo),da je v top kondiciji in poln nafte.

Taka so pač pota sodobnega Življenja.Sosed me kliče, da mu ne gre SIOL Tv,pa internet,da je vse narobe;pri Siolu pa pravijo , da je O.K. Predlagal sem , da malce odklopi aparature iz napetosti,da jih malce osami, da se” spočijejo”.Mogoče bi moral tudi sam malce odklopiti akumulator “avto računalniku” , pa mi ni do tega , da ponovno nastavljam radijske postaje,”downloadam” glasbe in sinhroniziram daljinsko zaklepanje.

Bodo že majstri pogruntali ,kaj je na stvari , pa naj govorijo po naše ali po” naše gor”(zamejska slovenščina).Kaj čmo smo pač obsojeni na to , da nam včasih kakšen računalnik malce “n……” živčke in malce posivi lase(hehehe).

Pa fajn se mejte z ali brez……..

PS:

           7_461.jpg

Drugače pa Zima prihaja in mogoče je to rešitev(eco drive).

 • Share/Bookmark

V kategoriji Cinizmi

 

6 komentarjev Dodaj komentar

 • 1. likard37  |  28.10.2007 ob 19:30

  likard37

  Maksimalno se moram strinjati s tistim tvojim prijateljem iz prvega odstavka . Pri težavah, kot jih opisuješ se vedno znova spomnem na nek star avto. Gre za kadeta letnik okoli 70. (verjetno je bilo pri vseh takratnih avtih podobno). Pod pokrovom motorja je bilo poleg mašine toliko prostora, da bi se v havbo brez težav spravil en človek. Na armaturi je imel avto samo tri stikala. Kdor je na vozilo pazil, se lahko z njim še vedno vozi, ker preprosto, imel je popolnoma vse, kar mora avto imeti in kar se tiče uporabnosti ne bi bilo nikoli potrebno karkoli bistveno spreminjati. Vendar!!! Potem pride tisto o kapitalističnih pogruntavščinah, gospodarski rasti, borbhi za (prevaranega!!) potrošnika in še poln kufer podobne šare. In avto ima toliko dodatne opreme, da si jo lastnik komaj zapomni. Koliko je od vsega koristnega in potrebnega pa je seveda čisto drugo vprašanje.

 • 2. samoocka  |  28.10.2007 ob 19:38

  samoocka

  Ja saj to je to.Ko sem vprašal , če so sposobni naredit avto brez teh “dodatkov” so me pa samo gledali.Živel fičo,pa stoenka,ma vsi avti iz pred časov “računalnikov”.
  Dodatna oprema pa; dajte mi samo radio ,pa klimo,pa šoferja , da se ne mučim z vožnjo.

 • 3. Natasa  |  29.10.2007 ob 16:49

  občudujem te samoocka. Vso srečo tebi in tvojima sončkoma. Ko bi bila sama vsaj pol toliko pogumna. Današnji čas in tempo mi nista pisana na kožo. No, sicer pa me moj avtek še ni pustil na cedilu, a, ko se to zgodi……

  lp

  Nataša

 • 4. Matej  |  29.10.2007 ob 16:52

  se strinjam

 • 5. drmagnum  |  29.10.2007 ob 17:15

  Iz dneva v dan smo bolj “odvisni “. In ta zasvojenost nas je pripeljala do raznih težav, ki se kažejo v našem razpoloženju, počutju. Vsa elektronika tega sveta nas ne bo rešila.Kaj bo z nami, če bomo zabredli “pregloboko”. Enostavne rešitve, tudi pri avtomobilih ne prinašajo dobička. Vse mora biti v korak s tehniko. Naša osebna rast pa caplja za nami. Kako dolgo še?

 • 6. samoocka  |  29.10.2007 ob 20:56

  samoocka

  Nataša; tudi sam nisem ljubitelj “hitrosti” današnjih dni.Bolj mi paše “na izi”,morda ravno zaradi poklica , kjer gre ponavadi “zelo hitro” in so potrebne odločitve v trenutku.
  O pogumu pa takole;včasih me je prokleto strah,včasih boli, toda nekako zmorem.Če ti zaupam skrivnost , da si že dolgo želim spati,spati,…,spati,ampak ko zjutraj zazvoni budilka;akcija,trije zajtrki,pa oblačenje,zobki,pa pospremit v šolo/vrtec,….,pa pravljica za lahko noč.Upam , da ti bo avtek služil,služil,…
  In na koncu Hvala , za spodbudne besede/dejanje.
  LP

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe to the comments via RSS Feed