Ko si žrtev Mobinga

29.07.2007

Tako kot lani se je zgodba ponovila in to še v hujši obliki in še bolj zahrbtno , bolj hinavsko,pravi nož v hrbet.Pa še mesec je ko ni vrtca  ( saj gredo gospe vgojiteljice in pomočnice na dopust),sam pa moram tako našo babi popolnoma “okupirati” z varstvom mojih dveh sončkov.

Zagnjavil sem sindikaliste, pa se je pokazalo, da so bolj sami sebi namen , kot pa da bi me zaščitili pred samovoljo delodajalca.Vse je bolj mlačno in sedaj imam možnost pri kolegu, ki sedi v ekonomsko socialnem svetu, da mi pomaga in me zaščiti pred tem podlim dejanjem.

Se je pa pokazalo , da je večini vseeno za težave nas staršev v enostarševskih družinah.Sodelavci, ki sem jih prosil za zamenjavo v mesečnem razporedu so se naredili “francoze” in sedaj sem se tudi sam odločil , da se ob naslednjem klicu nardim francoza , pa naj potem sami rešujejo krize in okvare; nič več svetovanja v obliki “pomoč-informacije”, naj kličejo te , ki jim tako lezejo v rit.

Glede sindikata pa ; se pridružujem Mrkaićevim mislim, člani smo le zato , da oni sami dobro živijo, za naše težave in šikaniranja s strani delodajalca , pa …dokler dobijo plačilo od delodajalca,..odgovor je na dlani!

Bom pač moral potegniti poteze v smislu; glejte imam probleme se da to kako rešiti in potem hvala stric, da si uredil.Ampak to mi ne gre preveč od rok, raje sam uredim na svoj način.In kot sem vse do sedaj bom še to uredil, a spet bo nekoga nekaj časa bolela glava , pa naj ga.Bolje , kot da ga boli kaj drugega, kakšen del anatomije,…, tista bolečina ( glava) bolj boli verjemite mi.

Je pa res v Deželici se je Mobing zelo zakoreninil, bomo storili kaj proti temu ali bomo dopustili, da nas je**** .Misli da se jim ne bomo pustili.

Hvala.

 • Share/Bookmark

V kategoriji Aktualno, Cinizmi

 

7 komentarjev Dodaj komentar

 • 1. peter  |  30.07.2007 ob 03:15

  najbrz si med tistimi 20% Slovencev, ki ustvarjajo…..jaz sicer delam sedaj v Angliji, prej v Irski….Sindikati…v moji bivsi slovenski firmi je njihovo vodstvo vedno izbiral direktor. Ponavad je predsednik sindikata pac dobil boljsi polozaj……Placujes najvecje davke na svetu in nimas vrteca poleti. Cudno!!!! veliko stvari v tej prelepi soncni dezeli je zelo cudnih. Delov marsikje in ko primerjam SL in Irsko….se ne splaca zivet v SL.
  Drgac je na Irski tako….Nimajo povsod vrtcev. Je pa veliko vzgojiteljc, ki pazijo otroke. Ce dela se zena, potem najames vzgojiteljico, ki ponavad pazi vec otrok. Moj prijatelj Vojtek ima 2 otroka. Zena je doma in tej pa tej dela na crno. Vojtek je varilec, ki zasluz 500/teden. Ima najeto hiso in s tem prav lepo zivi. Nekaj mu ostane….drgac se dobi denar od drzave za otroke. Mislim, da dobijo vsi isto, Je pa kr nekaj kilo/leto.
  Se spomnim kako so casopisi in televizija poudarjali slabo stanje delavcev na Irski….mi ni jasno, kako je lahko v letu 2006 celotno novinarstvo pod vplivom oblasti. Kako lahko namerno zavajajo javnost! Na Irski je minimalna placa 8,65eur/ura. Recimo za plasterja je 16 eur/ura in ce ti jo delodajalec ne izplaca imas tukaj neki urad za zascito. Se pritozis in bos denar v najkrajsem roku dobil.
  Varilec z 39 urami/teden z lahkoto vzdrzuje 4 clansko druzino. Ne stanuje doma, ima najeto hiso….
  Tk kot prav moj prijatelj Ivan iz Ukrajine, ki prav tako dela na Irski. Slovani smo pridni, sm svinje imamo doma…..zato delamo zunaj. Ingenir strojnistva zasluz v Angliji od 20 funtov/h naprej….
  Ce imas sanso ven….ce jo nimas pa sprav otroke ven. Ze srednja sola v SL je zapravljanje casa. V teh krajih se nikol ne bo nic spremenilo. Prasci bodo vedno vecji pred vedno manjsim koritom….to je bakan in vedno bo Balkan tud ostal:)

 • 2. mar3  |  30.07.2007 ob 06:59

  tole kar sta napisala popolnoma drzi in se strinjam z vsem napisanim Tle pri nas v SLO najprej raji uzamejo!! sindikati pa sindikalisti so pa točno sami sebi namen za zasščito delavčka jim je pa malo mar raje trošijo nas denar ki jim ga plačujemo na nekih pogajanjih, da pase 80% mladih druzin srečuje z problemom kdo bo uzel otroka iz vrtca ki neha delati ob 1630 uri sluzbo majo pa do17 00 seveda zravn je treba prištet i še pot do vrtca jim je prav malo mar!boljje vazno pogajanje za5% gor pri bruto plači . halo saj tok znasa njihova članarina pa če gledamo v eurih je koliko je to za kilo kruha ? ja nevem če bijo dobil pr danasnji draginji .A po drugi strani nekatiri zidajo vile po hribčkih okli celja da tut u filmih ni takih! Pa nobena finačna inspekcija ne preverja kako je gospoda prišla do takih financnih sredstev praktično čez noč!
  Res je nekaj gnilega v nasi lepi deželici!

 • 3. nada  |  30.07.2007 ob 08:13

  Kaj pa solidarnost v družini ??? pa ne da nimata nobenih sester,sestričen,tet,babic,prijateljic???? ja to pa res ni odvisno od sindikatov?? dragi moji, skupnost je potrebno gradit s trudom,pozornostjo in ljubeznijo že kar v lastni hiši,potem bo vsako varstvo v veselje okolici in ne v breme.Jaz sem tako učila svoje otroke in ker sta pozorna so tudi vnuki takšni in vedno dobrodošli.

 • 4. samoocka  |  30.07.2007 ob 09:47

  samoocka

  Nada,tudi o solidarnosti v družini bi se dalo razpravljat in moja družina mi priskoči na pomoč, ko res ne gre več( babi in stric, ker sem pač izgubil druge v družini tragično).Sem Samohranilec in iz tega izvirajo neke pravice( tudi otrok ) , pa z veseljem opravljam poklic( toda tudi tega nisi prebrala kakšnega).Trudim se bolj , kot nekateri in po tvojem bi moral biti tiho.Pa ne bom.Mar3,vrtci v sloveniji so namenjeni bolj sami sebi , kot nam uporabnikom , saj niso prilagojeni potrebam , eni pa niti ne ustrezajo standardom.Sicer pa važno je , da eni živijo v idealnem svetu , drugi pa Živimo in se zavedamo težav in se borimo.Je pa res, da veliko ljudi motimo Samohranilci( Enostarševske družine).Je pač tako v tej naši deželici.

 • 5. pet-in-g-seks  |  30.07.2007 ob 11:30

  pet-in-g-seks

  žalostno. imam srečo, da si pri nas v službi kar pomagamo …

 • 6. Rado  |  9.08.2007 ob 09:04

  Rado

  Glej očka,
  naj te opozorim na nevarnost, da ne boš zdaj prevalil vse krivde na sindikate.
  Za Mobing niso krivi oni, pač pa tvoji šefi.

  Ne pozabi tega.

  Morda imaš prav in so sindikati v tvojem primeru res neučinkoviti, morda tudi skorumpirani. Nič ne rečem. Pa vendarle so sindikati zadnji branik delavčevih pravic. Politične stranke so se tako, ali tako že vse po vrsti vdinjale Kapitalu, ki mu slabenje sindikata popolnoma ustreza.

  Tudi slab sindikat je boljši od nobenega sindikata.

 • 7. samoocka  |  9.08.2007 ob 22:05

  samoocka

  Rado sindikat se je v mojem primeru odzval zelo mlačno, toda sedaj ko sem jim razložil nekaj reči , so spoznali da to ni nek obroben problem in so zadevo zgrabili “z vsemi štirimi”.Toda prvi odziv je bil bolj v smislu ” pa kaj kompliciraš”;zdaj pa je vse v smislu “to je potrebno rešit brez nadaljnega”.

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe to the comments via RSS Feed