Miss Sarajevo

28.06.2007

Ne to pisanje ne bo namenjeno zapisu o nekem lepotnem tekmovanju,.Tisti , ki poznate sporočilo te pesmi ( U2) pa boste vedeli zakaj pišem to in kakšno sporočilo nosi današnji zapis:

*člen tri:Vsakdo ima pravico do Življenja, Svobode in Varnosti , kot oseba

*člen štiri: Nihče se ne sme biti izkoriščan v suženjske ali služabniške namene;Suženjstvo in trgovanje z njimi je potrebno prepovedati v vseh oblikah

*člen pet: Nihče ne sme biti podvržen mučenju, krutosti , nečloveškemu ali ponižujočemu početju ali kazni

*člen šest:Vsakdo ima pravico do človeške obravnave pred zakonom

Pa to drži , pa se to spoštuje, pa to upoštevajo uradniki, država? Ali bomo le stali in storili nič?Povzdignite svoj glas in povejte , da so čakalne vrste v zdravstvu , da smo diskriminirani , da nas državni uradniki zapostavljajo in podaljšujejo postopke, da so diskriminirani naši otroci in da smo v neke vrste suženjskem svetu kapitala , ki se požvižga na naše Človekove pravice.

V svetu , kjer peščica ljudi odloča o naših Življenjih, o tem ali bomo smeli še povedati to kar mislimo ali pa bomo za to kaznovani.

Ne to ni tretji svet , to je mati Evropa , kjer se na prefinjen način dogaja vse to.Bomo kaj spremenili? Ne če bomo le stali na mestu, zagotovo ne!Nekateri smo naredili korak in sedaj …ali se nam upate pridružiti?

Vzemite sočloveka kot sebe in če sebi ne želite slabega tudi drugim ne boste.Pozdrav Slovenija,Pozdrav Ljubezni ,Spoštovanju,Dobroti, pozdrav Človeku v Nas, kajti mi smo pomembni.Od nas je odvisno ali bo svet za odtenek boljši.

Vi ste Edinstveni, Neponovljivi in Enkratni! Začutite to tudi v sočloveku in mu dovolite , da te svoje lastnosti izrazi in polno doživi!Skupaj z Vami!

Hvala!

  • Share/Bookmark

V kategoriji Aktualno, Globina duše

 

1 komentar Dodaj komentar

  • 1. levinja  |  28.06.2007 ob 23:39

    levinja

    Ravno poslušam U2-je in sem takoj ko sem prebrala naslov vedela, da bo govora o pravicahO teh,katere nebi smele biti kršene nikomur.Žalostne stvari se dogajajo,res..

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe to the comments via RSS Feed