Za vse je kriv Ficko…

27.06.2007

Zgodi se , da našim otrokom izgine kakšna stvar , ki jim je ljuba ali pa jim je pomenila neko vrsto razvade( dudica, flaška, ali kakšna plišasta živalca, ki je že odslužila namenu,…).Takrat je kriv Ficko, sosedov maček ali pa Wajti, sosedov pes , za katerega je nekdo rekel, da ga bo prijavil policiji, ko bo začel krasti kolesa(picikle).

Ja Ficko je nekaj dni nazaj naši tamali odnesel dudico, njeno zvesto spremljevalko , nekako smo otožni , ker tudi nam ni prijetno in nas malo boli,da smo mačka nekako obdolžili, a nekdo mora biti “kriv”.Je pa prijetno in spanec je mirnejši, ni več šripanja zobkov in zbujanja ponoči , ko je duda padla iz ustec.Tudi Ficku se bomo ododlžili s kakšnim priboljškom, ali z ovratnico s kraguljčkom , kot smo obljubili naši tamali sosedi.Najpomembneje je , da smo dudo pospremili iz hiše in naj se ne vrača več nazaj. Ko je le Ficko ne bi pomotoma prinesel nazaj.

Wajti pa bo najbrž v svoji “kleptomanski” vnemi odnesel nekaj drugega in potem zakopal na vrtu ali v sosedovem sadovnjaku.Dobil bo kakšno staro cunjo ali čevelj , da se mu nekako opravičimo ali oddolžimo, ker nam je pomagal odpraviti “razvado” našega tamalega.Malo nas boli, a nekako moramo zaključiti določene “razvadice” naših tamalih.

Ampak kako naj jim razložim , da Svizci štrajkajo, ko zmanjka čokolade, ali ko jo pozabim kupiti?Tudi zobna vila je imela težave a je vseeno dostavila “nadomestilo” za izpadli zobek ( knjigico Kozlovska sodba v Višnji Gori in Pink Panterja ( ta je bolj za očkovo dušo)).

Tako na koncu bi se rad v svojem imenu in imenu vseh , ki ju omenjamo, kot “strašna zločinca” opravičil Ficku in Wajtiju za to kar smo rekli zanju , a saj veste, tudi sami ste uporabili kakšen podoben izgovor , da ste odpravili to malo “razvadico” ( dudo,flaško, dekice, pleničke,…) in ja nekdo mora biti kriv ; zato še enkrat : Se opravičujemo !

  • Share/Bookmark

V kategoriji Iskrice v očeh, Naši Otroci

 

1 komentar Dodaj komentar

  • 1. DeeDee  |  29.06.2007 ob 18:15

    Mi smo tudi zdaj par dni brez dudice pri tamalem…pri nas bi bilo lahko krivcev več, ker imamo doma kužka, lahko pa bi jo odnesla tudi naša zajkla…ampak se mi zdi da je malimali še malo premajhen, da bi razumel… Pri nas je pač samo “ni,ni”…odkima z glavico pa je… Upam, da nam bo tole odvajanje uspelo…

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe to the comments via RSS Feed