Otožnost

1.06.2007

Zdaj ko pišem to poslušam J.Cockerja in v mojem srcu je otožnost in niso spomini ampak je pogled naprej , tja v prihodnost.Spomini so lepe stvari, dogodki , ki so minili in jih ne bo več nazaj, so nekaj kar nas opominja na minljivost.Imamo le trenutek , ta tukaj in nič več.Toda prihodnost so želje, načrti in pričakovanje novih dogokov in ljudi.

Moj trenutek je otožen , ker jo pogrešam in ker najbrž ona prav malo pogreša mene ( ali pa me celo ne ).Morda je moja krivda, morda je polna luna ali pa enostavno nisem ta v katerega se bi zaljubila.Morda zato , ker se trudim in skrbim za otroka , morda zato , ker ne hodim okoli s prijatelji ( a zadnje čase jih imam bolj malo – ločitev odnese marsikaj in ljudje niso sposobni ali nočejo razumeti) , morda pa enostavno zato , ker si ne želi nove bolečine.

Prepustil se bom trenutku in bom vsaj v mislih z njo.Samo objel jo bom in čutil njeno bližino , njeno bitje srca , Njo.Ni mi mar za bolečino , ki jo čutim, ni mi mar za nič na tem svetu , ljubim pa čeprav morda ( verjetno)  neuslišano.Ampak ljubim , upam si odpreti srce in priznati , da si upam ljubiti , pa naj boli kolikor hoče .To kar nosim v sebi za Njo ne morem zanikati , ne morem zavreči – podarjam ji sebe – očeta dveh otrok .Nič več in nič manj.Ne ponujam ji zlata , denarja , ne, podarjam ji svojo bit.Materialne dobrine minejo ( poidejo) , a tisto , kar človek daje iz sebe ostaja.Nekdo je nekoč dejal , da ima rad ljudi , ki ostajajo isti kljub temu , da se spreminjajo , na zunaj.Notranjost je kar šteje , to kar smo in to čemu se ne odrečemo.

Nisem idaelen , sem to karsem in nimam se namena spreminjati , da ne bom sam , da bom imel družbo – sem kar sem , Čudovit,Enkraten in Neponovljiv- imam svoje slabosti in “temne” trenutke , a kdo jih nima?Želim si ljubezni in jo dajem , pa zato ne mislim spremeniti sebe , da bom všeč njej.Morda nisem sposoben “hinaviti” in se zavijati v “celofan” samo , da bi uspel.Zanikal bi samega sebe in bi izgubil še to , kar imam.

Ne iščem, ker iskanje ne prinese uspeha , ampak vedno znova razočaranje.Raje se prepustim Življenju in sprejemam to kar mi daje , pa čeprav mi včasih ponudi čašo “pelina” , a naslednja je lahko polna vina ob katerem se ti zaiskrijo oči.

Joe Cocker poje naprej in ta trenutek otožnosti se izteka , prihaja novi in kdo ve kaj prinese.Morda prinese nasmeh , naredi , da zaigra srce ali pa zgolj zabije žebelj , kdo ve ?

Moram ga sprejeti  in zna se zgoditi, da ona sprejme mojo ljubezen , mene s vso mojo prtljago in dejstvo , da sprejeti mene pomeni sprejeti moja otroka.Ne morem in ne smem se jima odreči , kot se jima je njuna mama .Sta in bosta del mene in sta svetla stran Življenja , čeprav so skrbi , nagajivosti in izpadi trme , a brez njiju bi težko Živel in bi verjetno …

Zato počasi bo tudi Joe končal s to svojo ” You so beautiful for me…” in z njim se bom poslovil tudi sam. Ljubim jo pa čeprav… , ja odgovor na vse ve le ona in kakorkoli že bo.

Upam se zaljubiti in Upam se ljubiti, ja Upam si. Pa si Upa tudi Ona? Bomo videli in doživeli.

                                                                                                                                                                  

 • Share/Bookmark

V kategoriji Globina duše

 

4 komentarjev Dodaj komentar

 • 1. midve s Saro  |  1.06.2007 ob 12:28

  Kakorkoli se iztece, ves da si poseben. Upam, da se ona tega zaveda, ce ne pa vedi, da te ni vredna in bo ona na slabsem. Vedno je tako, upanje pa umre zadnje:)

  In cestitke, da si upas:)

 • 2. samoocka  |  1.06.2007 ob 12:45

  samoocka

  Hvala punci.Sem kar sem in bom to ostal,Jutri grem , pa na “štrik viset ” v Logarsko ali pa v Robanov kot ( plezat , da ne bo spet pomote ).
  Pozdravčke.

 • 3. Saaba  |  1.06.2007 ob 13:28

  pozitivno! najbolj mi je všeč,da si kljub morebitni bolečini upaš ljubiti in predati…ne glede na posledice.spoštujem take moške in bi si želela,da vas je več! mam namreč izkušnje,da jih je strah in bežijo,kljub njihovemu hrepenenju…drži se in ostani tak!

 • 4. Klavdija  |  4.06.2007 ob 11:37

  Ljubi -le tako si resnicno živ!

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe to the comments via RSS Feed