Zloraba

30.05.2007

Marsikaj je kar lahko zlorabljamo in marsikoga.Zlorabiti se da skoraj vse in vsakogar.Človek lahko zlorabi hrano , pa alkohol,tudi cigareta je ene vrste zloraba , lahko zlorabimo sistem in si pridobimo koristi , ki nam drugače ne gredo.Lahko zlorabljamo in smo zlorabljeni.In vse to se lahko dogaja vam in čisto zraven vas, dogaja se opazno ali pa skrito očem javnosti , v tišini družine , šole , kakšne druge ustanove , kjerkoli skoraj povsod.

Ko se zgodi čisto zraven vas , skoraj na vašem dvorišču se zamislite in skoz vaše možgane steče miljon misli.Ali se to ne bi zgodilo , če bi bil poročen ali v resnem razmerju ? Ma ne zgodilo bi se .Saj tudi “skrbni” družinski očetje zlorabljajo hčere/sinove , pastorke , zlorabljajo jih na vse mogoče načine , tako da to ni rešitev , še več zgodi se da žene/partnerke celo ščitijo takšne .Iz strahu ali česa drugega , kar je le njim jasno. Da ne bo pomote tudi mater so sposobne zlorabljati otroke. Moja bivša je velikokrat odšla “kao” na sprehod z njima potem pa hop v gostilno po “kapselček” , ker smo doma “ukinili” alkohol.

Pa dovolj o tem.Posvetimo se konkretnemu primeru.Medijsko je napihnjen do skrajnosti in še preden so se stvari začele postavljati na svoje mesto je bil obtožen , obsojen in kaznovan.Morda je res storil to in potem bo to zgodba , ki je podobna mnogim v zadnjem času in ki kaže , da je neka verska inštitucija v resni in globoki krizi , ter je potrebna temeljite prenove in razmisleka.

Toda v njihovih očeh in postavah sem sam zelo “grešen” človek in mi jemljejo veliko pravic , ker sem se ločil.Saj ste brali Nedeljca nekaj tednov nazaj.Pa naj ponovim:

* ne smem biti : krstni boter, birmanski boter, pa priča

*ne smem biti obhajan , dejaven v verskih ustanovah , organih

* in sem grešnik , ki je nekako hujši od tistih , ki ubijajo , kradejo in celo posiljujejo, ter zlorabljajo

In to mi govore ljudje , ki so sami ( nekateri med njimi ) hujši “grešniki” , ker so zlorabljali OTROKE. Krasno , naravnost čudovito.Sam sem zasčitil dva Otroka , pred zlorabami in nasiljem njune mame , pa sem večji “grešnik”.Jaz nimam možnosti , da popravim svoje dejanje , Oni pa so deležni vsega – Oni so žrtve.

Pregovor pravi , kjer je dim je tudi ogenj ( sam bi dodal je pogorišče ).Ne bomo o tem , da dokler ni dokazana krivda je vsak nedolžen. A po njihovi predpisi , po kanonu sem obsojen in to brez obravnave , šablonsko , brez možnosti zagovora in obravnave dejstev , ne pri njih ni tega.In zdaj bi oni meni , o pravičnosti.

Kako zlagano in dvolično , sicer prefinjeno , a učinkovito.Ne mečem kamenja , ampak se samo branim in s svojim načinom življenja dokazujem , da sem Človek , ki ve kaj je Ljubezen.Nisem zlagan , ker nimam časa za to .Toda to me zmoti in ko se v bran nekoga , ki stori kaj takšnega postavijo celo predstavniki oblasti mi gre na bruhanje , dobesedno.

Morda je “žrtev” spletk , a nekaj se je moralo zgoditi in takšno izpostavljanje otrok in sklep preiskovalne sodnice , no mene ne prepriča , da je vse ” brezmadežno”.Ni in ne bo, nikoli.

To spominja na tiste prve besede alkoholika , ko mu ponudijo pomoč – “pa saj nisem alkoholik in saj nimam težav s pijačo,…”.Potem pa lepega dne udari kot strela iz jasnega in človek potone.Res , da bo čas pokazal in dokazal , a vprašanja bodo ostala , pa naj se vse obrne tako ali drugače , vedno bo ostal madež in nezaupanje , previdnost in najbrž bo tarča za marsikaj .A tudi Oni obsojajo brez pomislekov – pravijo , da je bolje vztrajati in trpeti , kot pa reči Ne in končati , ter začeti vse skupaj na novo.Tako bo moral tudi eden izmed njih skozi “obtoževanje in izobčenost” , pa naj vidi in skusi kako je ko s prstom kažejo nate.Tudi sam sem bil na začetku vse samo človek ne in zdaj se dogaja enemu izmed te tako čiste , brezgrešne družbe.Morda bodo vso zadevo nekako “skrili” ali celo poravnali , morda bodo “izginili” dokazi , a današnje stanje v družbi je takšno.Nekateri lahko počno skoraj vse ali celo vse , eni pa kot Oni pravijo ne obstajamo oz. smo anomalija družbe in nam jemljejo pravice . Oni pa Zlorabljajo in potem še rečejo :” So si vse izmislili.”

Ja si je preiskovalna sodnica tudi vse izmislila , ko je izrekla ukrep približevanja , kaj pravite , je pa res “domišljava” ta sodnica?Bere preveč knjig in gleda neko komercialno televizijo.

Ja ampak dim se še vedno kadi ( in pogorišče ostaja ) , za vedno zaznamovano.

Hvala.

 • Share/Bookmark

V kategoriji Aktualno, Globina duše

 

3 komentarjev Dodaj komentar

 • 1. vvooodnarka  |  31.05.2007 ob 22:33

  vvooodnarka

  http://vvooodnarka.blog.siol.net takole je mene doletelo nenepovedano, kot strela z jasnega… ko sem bilamožu zvesta, vdana, skrbela za njegovega očeta-starostnika, trije majhni očtroci še vsi v plenicah, dela čez glavo… res, da moža nisem zato, ker sem bila preobremenjena nič sikirala… pa mi ga je začela zapeljevati frkla moža… nimam besed. Sprašujem se zakaj se mi je to moralo zgoditi.. ali bi morala v zanemar delo pustiti in se vleči na kavč pred televizo, da bi me drugače cenil.. da bi se spomnil z ljubeznijo in me razbremenil pri delu… Kja praviš samoočka zakaj se je moralo to zgodit ?? izteklo se je z mojo požrtvovalnostjo in ljubeznijo do moža… kaj pa, če mi ne bi uspelo ??

 • 2. samoocka  |  31.05.2007 ob 23:02

  samoocka

  Sam sem edino požrtvovalen do otrok , ki ju ljubim in mi zazdaj uspeva v življenju.
  Za ženo , ki je zapustila otroka in mene pa …zakaj bi se trudil za naklonjenost nekoga , ki mu ne pomenimo nič?
  zame bi billo le izgubljanje energije , ki bi jo lahko namenil za boljše stvari in boljšim ljudem.

 • 3. Klavdija  |  4.06.2007 ob 11:41

  Točno!

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe to the comments via RSS Feed