“62,59€”

16.05.2007

Veliko , ki vas prebira te poste veste , kaj pomeni ta znesek ( 62,59€), za ostale pa le tole; to je znesek preživnine , ki ga izplačuje Jamstveni in Preživninski sklad RS (JPSRS) za starostno skupino do 6 let ( pri nas se ta znesek podvoji). A pri nas ima ta znesek še en pomen , to je znesek otroškega dodatka ( za oba otroka).

A ta mesec se niti en od teh zneskov ni znašel na našem TRR-ju.Ni bilo nakazila preživnine ( za dva meseca) in izostal je tudi otroški dodatek, čeprav imam veljavno odločbo.

A tako pač je ,ko birokrati opravljajo svoje delo hladno in samozadostno.Človek dobi občutek , da smo mi zaradi njih in ne oni zaradi nas.Sprašujem se ali ni med njimi tudi Enostarševcev ali pa so nekako zaobšli sistem in ga izkoriščajo; seveda v škodo nas in naših otrok.Sklenil sem počaksti še kakšen dan in potem…

Lahko , da začnem izvršbeni postopek , pa bomo videli.Tako iz principa , da vidimo ali veljajo “pravila” za vse , ali le za “ta navadne”.Ker pa spremljam dogajanje ugotavljam , da je vedno več podobnih ali celo hujših primerov.

Mamica ostane brez dodatka za nego prav posebne sončice, oni pa o neki ”probremenjenosti” , o tem da bi pokazali svoj čut za socialo pa ,… ga sploh imajo?Ja ti CSD-ji , ta “socialna”; ali nam boste kdaj popolnoma prisluhnili, ali pa nas imate le za “nujno zlo” , kot da smo vsi enaki , kot da ni med nami tudi takšnih , ki bi potrebovali prednostno obravnavo ( a kaj ko prošnje nimajo “obrazov”).

Sicer pa nekdo je nekoč izjavil , da smo neka anomalija družbe, a ta isti je imel ”nestrpne” izjave tudi do drugih .Bo aktualna ministrica zmogla najti rešitve in predvsem voljo? To bo pokazal čas , a ji ga nekako zmanjkuje.Morda lahko upamo , da bo prisluhnila Varuhinja človekovih pravic.A za zdaj dlje , kot do besed in obljub ni prišla.

Bomo sploh dočakali Varuha/Varuhinjo Otrokovih pravic?

Glede na problematiko je rok že zdavnaj potekel.Vsi govorijo o preprečevanju nasilja v družini , o pomoči družini.Kaj pa o nasilju nad družino?A vprašanje se postavlja ali nas morda sploh imajo za družine ?Nekdo nas nima, upam da se ignoranca ne bo razširila in nadaljevala.

Srčno upam, da Vidve s Saro uredita stvari v svojo korist in dobita kar vama gre, drugače pa morda vama lahko kako pomagam.Mi bomo nekako zmogli , a morda se bodo stvari uredile brez večjih zapletov.V vsej zadevi gre za princip in ta je da bi morala “institucija” države težiti k izpolnjevanju obveznosti , ne pa se zatekati k ignoranci .

A žal vedno znova ostaja “grenak” priokus , da institucije , ki bi morale stati na naši strani , stojijo na drugem bregu vmes pa je porušen most in ob njem spolska brv ignorance.

Hvala, bodite to kar ste , odločni in neomajni . 

  • Share/Bookmark

V kategoriji Aktualno, Cinizmi

 

1 komentar Dodaj komentar

  • 1. midve s Saro  |  16.05.2007 ob 22:07

    Ej, saj smo ze nad njimi, z denarjem ali brez. Mi vsaj vemo kaj je to tapravo zivljenje, da vidimo sreco v tem, da imamo doma soncke, da znamo potrpeti, da se znamo nasmejati. Njim pa se manjka, vsaj do enega nasmeha je se zelo dalec, kaj sele do srece, do sonckov… Skupaj nam bo uspelo=)
    Pozdravcke!

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe to the comments via RSS Feed