Jutro

29.04.2007

 Jutro se budi in to je znak , da gre nočno dežurstvo počasi h koncu , medtem ko jutro ustvarja neko občutje “nekje vmes”.Noč odhaja , a kot da si želi poljubiti Dan , ga prijeti za roko in mu zaželeti “vse lepo”; dan pa počasi prihaja med zvokom ptičjega petja in osvetljen s svetlobo vzhajajočega sonca ( 10 točk za učinke ), giblje se lahkotno in objema Noč , polaga jo v zavetje trav , da si odpočije. Jutro , ja jutro ko se konec prepleta z začetkom v nežnem plesu , objeta ali pa spet drugič v strasnem tangu poletnega jutra . Barve , čudovite v dih jemajočem Multikolorju , pesem ptic v kvadrofoniji , kot da se je čas ustavil in z njim za hip tudi sam . Nagrada za celonočno delo , prizor , ki ga marsikdo ne vidi ali noče videti . Jutro je idealno za misli , tiste iz duše , je čas za pogled naprej in analizo prejšnih “lekcij”. Iskanje poti , po vijugah spomina v sami “Biti” .Je čas , da se zahvallim za to kar mi bo dano in za to kar mi je bilo podarjeno . Čas za “Mene samega”. Grem vase in se prestrašim misli , ki drve iz mene , med besede tega posta , med vas . Ne bojte se ne bo bolelo , bo pa dalo hrano za “vaša jutra , za vašo bit”. Jutro je simbol konca-začetka in naše zgodbe dobijo začetek šele s koncem.Padli smo na samo dno , a le za trenutek , naša volja nas je dvignila. Odrekli smo se sebi , a le za dobrobit Naših Otrok , zakladov neizmerljive vrednosti , smisla . A s tem , ko smo zavedli Otrok smo se zavedli sebe , naše Biti , dvignili smo se in postali močnejši . ” Kar te ne ubije te naredi močnejšega !” je dejala sorodnica , ki ve , kaj je to boj ( za življenje – dobesedno ).Pustiš si , da si človek , na Svet gledaš drugače in spoznavaš , da nisi sam in “smilimsesamemusebi” pošlješ v kot in naj tam premišlja o svoji zateženosti . Znanka je dejala , da je po ločitvi cele dneve , ko je bila prosta preživela v postelji, medtem ji je sin “padel v brezno omame” .Vprašujem se kako to , da sam  nisem niti pomislil na to ; dva otroka, le kdaj bi lahko take misli “oživele”. Res , da je bolelo , a huje  je da si apatičen , da ne ukrepaš . Služba in otroka , družina in prijatelji ;Hvala še enkrat.So problemi , a Volja najde pot , tukaj sem in zdaj ; dovolite mi , da :

Zaprem oči in do konca doživim to jutro, si napolnim “akomulator” in si pričaram vonj po sveži kavi in žemljicah ; ja to bom storil ko pridem domov . Sveža kava , žemljica pa na verando gledat kako  ” dan opravlja jutranjo fiskulturo”, potem pa pod tuš in spat ,Tevž in Anča sta pri babici , kakšno urco bo mir, potem pa prideta pogledat :” A je ati že doma ?” zlezeta k meni . Hvala za taka Jutra .

 • Share/Bookmark

V kategoriji Globina duše

 

2 komentarjev Dodaj komentar

 • 1. midve s Saro  |  29.04.2007 ob 23:39

  Super za tako sluzbo, da opazis Jutro=) V nasi vasi kokoske pojejo moji mali, da naj se mene zbudi… pa v vsej omami po teh nocnih ’sprehodih po netu’ ponavadi niti cez okno ne pogledam, ker ko dvignem malo ze takoj vem, da bo Dan cudovit. takrat se zame Jutro ze konca, ceprav je to sele/ze ob sedmih zjutraj=)
  lahko Noc

 • 2. samoocka  |  30.04.2007 ob 00:05

  samoocka

  To je eden od bonusv mojega poklica in ta jutra so tista “zgodnja”, a ko sem doma se začno z pripravo in odhodom v vrtec in so malce kasnejša. Sicer pa sem že po naravi bolj jutranji . Moji najlepši jutri sta ob 3.43 in ob 4.45 ( saj veš kaj mislim).A tudi s sončnimi zahodi ni nič narobe ,posebej tistimi na morju.
  Nočko

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe to the comments via RSS Feed