Prazniki

28.04.2007

Ja vedno,kadar sem prost za praznike si vzamem čas in jih posvetim sebi in s tem tudi otrokoma.To so dnevi ko smo skupaj ves čas , ni vrtca , ni službe, ni vstajanja zgodaj zjutraj, ali nočne .Skupaj smo in to je pomembno in takrat si privoščimo “poležavanje na plaži z možgani na Off” in se imamo skratka fajn.Dan je ležeren in zgleda , kot da čas teeeče bolj ležerno , umirjeno , kot da je vse skoraj obstalo.Skuhamo si “počasno” hrano in sedimo za mizo vsi skupaj.Uživamo, kot pravi Tevž , Ana pa se carta pri očku in ta si privošči lahen dremež ; joj ko to paše.Ponavadi si popoldne privoščimo daljši sprehod ali pa “preganjamo” žogo po igrišču v športnem parku.Občasno pa nas pot zanese tudi na izlete in novim kotičkom neraziskane Slovenije naproti. A vsako leto znova odhajamo v Alburetum gledat tulipančke ( nekateri med njimi celo vozijo avto ), pa gledat tiste male hiše (minimundus je v mojem življenju tako rekoč od rojstva saj sem mu bil, kot otrok praktično ” sosed ” ) , a ga še zmeraj rad pogledam . Ja prazniki so vir polnjenja bateri in Življenja “na izi”, ni ure , ni hitenja , čeprav tega na cesti ne opaziš , a obstajajo tudi stranske ceste in gostilne ob njih , ko je čas za sladoled in kofetek , ki imajo ponavadi mirne in senčne vrtove .Ti trenutki so ” zlata vredni” bi lahko rekli .Zato hvala , ker obstajate in ne pustite se ukinit ( to pa je že politična tema ) . Kaj pa simbolna vrednost praznikov? Otroka sta še premlada , da bi z njima premleval te stvari in jih raje izkoristim kot sem opisal . Sicer pa ali ni vsak dan po svoje praznik , je dan ko se rodimo, je dan ko je zrastel prvi zob , pa prvi uspehi na “področju kahlice” , pa prvi koraki , prvišolski dan , prvi poljub , pa 20 obletnica mature ( drugo leto ), pa dan , ko sem prvič v življenju prijel v roke Tevža in Ano , ja če mu pustiš je dan poln “malih sreč”. Bo pa zmeraj tako , da bodo prazniki , čas da predahnemo in se nekako posvetimo drug drugemu .A jurti je nov dan in čaka me nočna , a o tem kdaj drugič .

 • Share/Bookmark

V kategoriji miks

 

3 komentarjev Dodaj komentar

 • 1. Peter  |  28.04.2007 ob 12:57

  sem v drzavi, ki ne praznuje prvega maja:) vsekakor se pa strinjam, da je vsak dan praznik in pomojem mora bit tud sluzba taksna, da se veselis naslednjega dne….

 • 2. samoocka  |  29.04.2007 ob 19:39

  samoocka

  zame ni pomembno ali je praznik “uraden” ali pa je “moj”, družinski ,…, važno je ,da si z Ljudmi , ki ti dajo nekaj pozitivnega , pa čeprav le svojo prisotnost.Kar se tiče službe , ja o tem pa -morda vsebina kakšnega posta.Hvala za idejo , upam da ne računaš “avtorskih”.
  Lp

 • 3. midve s Saro  |  29.04.2007 ob 23:34

  midve imava tut skor vsak dan praznik=) sploh pa, dokler ni sluzbe in vrtca, uzivava 100/h in je krasno… le zapomnim si pa ne tako kot ti, prvih zobkov, prve kahlice in vseh teh prvih… vem le, da je vsak prvi bil in se veliiikooo jih prihaja=)
  pozdravcek!

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe to the comments via RSS Feed